Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Terte med spekepølse av reinsdyr

Terte med spekepølse av reinsdyr

Ingredienser

12  porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 stk. egg

Tertefyll:

  • 200 g ricotta
  • 3 dl kesam original, 8 %
  • 100 g spekepølse av reinsdyr
  • 3 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Marinerte cherrytomater:

  • 2 pk rød cherrytomat
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 stilker frisk timian

Salat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 209 kcal
Fett 15 g
Protein 7 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kjempegod terte med spekepølse av reinsdyr og frisk smak fra ricotta, tomater og basilikum. Terten er perfekt som del av et koldtbord eller buffet.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 stk. egg

Tertefyll:

  • 200 g ricotta
  • 3 dl kesam original, 8 %
  • 100 g spekepølse av reinsdyr
  • 3 ss hakket frisk basilikum
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts salt

Marinerte cherrytomater:

  • 2 pk rød cherrytomat
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 6 stilker frisk timian

Salat:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 pose ferdigkuttet salatblanding
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 209 kcal
Fett 15 g
Protein 7 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C og finn fram en paiform, 24 cm i diameter.
  2. Ha ferdig paideig i paiformen og klem den lett inn til kantene og bunnen. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 15 minutter.
  3. Pisk egget i en liten bolle og pensle paibunnen.  Sett formen i stekeovnen og stek til paibunnen har fått en gyllen og fin farge, ca. 12-15 minutter. Avkjøl.
  4. Bland ricotta, kesam, salt og pepper. Skjær spekepølse i strimler og finsnitt basilikum. Bland alt sammen og ha blandingen i paiformen.
  5. Sett paien kjølig til den har satt seg, dette tar normalt sett ca. to timer.
  6. Skjær cherrytomater i to og ha dem i en bolle sammen med olivenolje, salt, pepper og finhakket timian. Vend godt.
  7. Skjær agurk og paprika i små terninger og bland med vasket ferdig blandet salat. 

Server terten med marinerte tomater og salat. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 22:02:20