Tagliatelle med salami og gresskar
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Salt og søtt, salami og gresskar. En perfekt smakskombinasjon til pasta. Pastaen, den kan du lage selv - vi viser deg trinn for trinn.
Ingredienser
-
250 g hvetemel , gjerne fint pastamel eller durumhvete -
0,5 ts salt -
2 stk. egg -
2 stk. eggeplomme -
1 ts salt til koking
Bakt gresskar:
-
500 g gresskar (butternut eller hokkaido) -
2 ss olivenolje -
0,5 ts salt -
0,5 ts pepper
Tilbehør:
-
1 pk pinjekjerner (á 30 gram) -
50 g salami i skiver -
2 ss nøytral olje til steking -
4 kvister bladpersille -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
6. Del gresskar i to og skrap ut frø med en skje. Skjær av skallet og del gresskaret i skiver. Legg gresskarskivene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Sett stekebrettet i stekeovnen på 180 °C, og bak gresskaret til skivene er møre, 20-25 minutter.
11. Rist pinjekjerner i en varm, tørr stekepanne til de får en fin gyllen farge. Legg dem til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
12. Stek skiver av salami i en varm stekepanne med margarin til de er sprø.
13. Kok opp en stor kjele med vann, ha i salt og kok tagliatellen til den er al dente, ca. 4 minutter. Hell av kokevannet.
14. Bland tagliatelle med bakt gresskar, sprøstekt salami (ta med olje fra stekingen) og bladpersille (uten stilker).
Anrett tagliatellen i dype tallerkener. Dryss over ristede pinjekjerner og nykvernet pepper.