Tacopai
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
La to favoritter, taco og pai, smelte sammen i den nydelige kombinasjon tacopai! Nydelig som selvstendig rett, og super som et alternativ for de yngste på en festbuffet.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
400 g kjøttdeig -
2 ss maisolje -
0,5 pose tacokrydder -
2 stk. tomat -
2 stk. vårløk -
1 stk. ferdig paideig -
1 boks hermetiske maiskorn -
2 dl revet ost -
1 neve tortillachips -
1 stk. lime -
0,5 potte hakket frisk koriander
Slik gjør du
- Hakk løk.
- Stek kjøttdeig i en varm panne med litt olje. Ha i løken og la den steke med etter hvert.
- Tilsett tacokrydder og litt vann. La det hele småkoke noen minutter.
- Skjær tomater i terninger og finsnitt vårløk.
- Rull ut paideig på en stekeplate. Fordel kjøttdeigfyllet midt på paideigen og dryss tomater, vårløk og maiskorn over.
- Brett kanten på deigen innover på paien, slik at det blir en fin kant.
- Dryss over revet ost og knuste tortillachips.
- Stek paien midt i ovnen på 200 °C i 25-30 minutter, eller til paibunnen og osten er gyllen.
Dryss over resten av vårløken og server paien varm, gjerne med guacamole, resten av maisen, koriander og lime til å presse over.