Tacopai

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

La to favoritter, taco og pai, smelte sammen i den nydelige kombinasjon tacopai! Nydelig som selvstendig rett, og super som et alternativ for de yngste på en festbuffet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss maisolje
  • 0,5 pose tacokrydder
  • 2 stk. tomat
  • 2 stk. vårløk
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 boks hermetiske maiskorn
  • 2 dl revet ost
  • 1 neve tortillachips
  • 1 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Hakk løk.
  2. Stek kjøttdeig i en varm panne med litt olje. Ha i løken og la den steke med etter hvert.
  3. Tilsett tacokrydder og litt vann. La det hele småkoke noen minutter.
  4. Skjær tomater i terninger og finsnitt vårløk.
  5. Rull ut paideig på en stekeplate. Fordel kjøttdeigfyllet midt på paideigen og dryss tomater, vårløk og maiskorn over. 
  6. Brett kanten på deigen innover på paien, slik at det blir en fin kant.
  7. Dryss over revet ost og knuste tortillachips.
  8. Stek paien midt i ovnen på 200 °C i 25-30 minutter, eller til paibunnen  og osten er gyllen.

Dryss over resten av vårløken og server paien varm, gjerne med guacamole, resten av maisen, koriander og lime til å presse over.