Taco med julesmaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du gjøre ekstra stas på tacomiddagen lager du pulled pork fra bunnen av. Rub svinenakken med en deilig julerub med smak av nellik og allehånde. Server det saftige svinekjøttet i lefser sammen med rødkål- og mangosalat. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg svinenakke
  • 2 ss sennep
  • 3 dl julerub
  • 3 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts salt

Rødkål- og mangosalat:

  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 stk. mango
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts sukker
  • saft og skall av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

  • 8 stk. hvetetortilla (eller flere hvis de er små)

Slik gjør du

  1. Smør svinenakke med sennep og dryss over 2/3 av rubben. Legg kjøttet i en ildfast form og stek det på 120 °C i ca. 8 timer, eller til kjernetemperaturen på kjøttet er 88 °C. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 15 minutter.
  2. Snitt rødkål i tynne strimler. En ostehøvel eller skreller kan gjøre denne jobben enklere. Ha rødkålstrimlene i en bolle.
  3. Skrell mango og skjær dem i terninger. Ha mango i bollen sammen med finhakket koriander.
  4. Rør sammen olje, sukker, skall og saft av lime, og salt og pepper til en dressing, og hell den over salaten rett før servering. Vend alt godt sammen. 
    Rødkål setter ofte farge på fingre og fjøl. Det kan derfor lønne seg å bruke hansker når du kutter opp og blander denne salaten.
  5. Riv kjøttet fra hverandre ved hjelp av to grillklyper, gafler eller bruk rett og slett fingrene. Kjøttet er veldig varm, så pass på at du ikke brenner deg.
  6. Hell eplejuice og eplecidereddik over det revne kjøttet, ha på resten av rubben og smak eventuelt til med salt.
  7. Varm tacolefser etter anvisning på pakken.

Server fylte tacolefser med revet svinenakke og rødkål- og mangosalat. Pynt gjerne med frisk koriander.

Vil du spare tid kan du selvfølgelig også kjøpe ferdig pulled pork i butikken. Smaken blir ikke helt den samme, men du får likevel en deilig tvist på tacomiddagen.