Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Taco med julesmaker

Taco med julesmaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg svinenakke
  • 2 ss sennep
  • 3 dl julerub
  • 3 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 8 stk. hvetetortilla (eller flere hvis de er små)

Rødkål- og mangosalat:

  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 stk. mango
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts sukker
  • saft og skall av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du gjøre ekstra stas på tacomiddagen lager du pulled pork fra bunnen av. Rub svinenakken med en deilig julerub med smak av nellik og allehånde. Server det saftige svinekjøttet i lefser sammen med rødkål- og mangosalat. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg svinenakke
  • 2 ss sennep
  • 3 dl julerub
  • 3 dl eplejuice
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ts salt
  • 8 stk. hvetetortilla (eller flere hvis de er små)

Rødkål- og mangosalat:

  • 0,5 stk. rødkål
  • 2 stk. mango
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ts sukker
  • saft og skall av 0,5 stk. lime
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rødkål setter ofte farge på fingre og fjøl. Det kan derfor lønne seg å bruke hansker når du kutter opp og blander denne salaten.

Server fylte tacolefser med revet svinenakke og rødkål- og mangosalat. Pynt gjerne med frisk koriander.

Vil du spare tid kan du selvfølgelig også kjøpe ferdig pulled pork i butikken. Smaken blir ikke helt den samme, men du får likevel en deilig tvist på tacomiddagen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB11 13.01.2025 00:18:58