Syrinis

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når syrinbusken blomstrer er sommeren endelig er her! Den velduftende blomsten har mye smak, og blandet inn i en deilig iskrem lover vi at det gir en romantisk flørt i ganen. 

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 4 stilker syrinblomst

Slik gjør du

1. Skyll syriner i kaldt vann før du bruker dem, slik at de er rene.

2. Ha fløte i en skål sammen med et par kvister syrin og la det stå ca. 1 time for å trekke ut smak. Du kan også klemme forsiktig på blomstene for å trekke ut enda mer smak. Sil fra blomstene.

Smaken vil komme mer frem når isen er kald, men du kan gjerne smake på fløten før du pisker den for å sjekke om den har fått nok smak av blomster.

3. Pisk eggeplommer og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

Ta vare på eggehvitene og bruk dem eksempelvis til å lage kandiserte syriner.

4. Pisk kremfløte til en myk krem og vend den forsiktig inn i eggedosisen. Plukk syrinblomster av en stilk og vend dem forsiktig inn i blandingen.

5. Kle en brødform på 1 ½ liter med bakepapir, hell issmeten i formen og sett den i fryseren til isen blir stiv, minst 2-3 timer.

6. Rør i isen et par ganger under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller.

Lag kuler av syrinis, og topp gjerne med hjemmelagde kandiserte syriner som pynt.