Svinekjøtt med nøttesaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne retten med svinenakke marinert i soya er inspirert av det asiatiske kjøkken. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.
Ingredienser
porsjoner
-
600 g svinenakke uten ben -
1 dl soyasaus til steking
-
3 dl maisenna -
1 l frityrolje
-
1 potte frisk koriander
Nøttesaus:
-
0,5 glass peanøttsmør -
3 ss mangochutney -
2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) -
2 båter finhakket hvitløk -
ca.
2,5 dl vann -
saften av
1 stk. lime
Slik gjør du
- Kutt svinenakken i tommelstore strimler.
- Legg strimlene i en plastpose sammen med soyasaus. Bland godt, knyt igjen posen og mariner i minst et par timer.
- Rør peanøttsmør, mangochutney, sriracha og hvitløk sammen i en liten kjele. Spe med vann til sausen er passe tykk. Varm sausen over svak varme. Tilsett limesaft rett før servering.
- Varm opp frityroljen til 175°C i en stor kjele med høye kanter, legg kjøttet over i en sil sånn at resten av soyasausen renner av. Hell maisennaen over i en bolle og tilsett halvparten av kjøttet. Rør godt rundt sånn at maizennaen dekker kjøttet. Friter i ca. 6 minutter til svinekjøttet har fått en fin og gyllen farge. Ta ut og legg over på rist. Friter resten.
Server kjøttet med nøttesausen og topp med koriander. Retten kan også serveres med kokt ris.