Sukkerbrød i langpanne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Det er ikke vanskeligere å bake et stort enn et lite sukkerbrød. Med det kan du glede dobbelt så mange med hjemmelaget bløtkake!
Ingredienser
18 porsjoner
-
10 stk. egg -
300 g (ca3.5dl) sukker -
300 g (ca 5dl) hvetemel -
2 ts bakepulver
Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 160 °C.
- Smør en langpanne (ca. 20x30 cm) med litt smør og legg i bakepapir.
- Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
- Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du å lese hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den stiv nok.
- Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
- Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å sjekke etter melklumper i bunnen av bollen.
- Hell røren i formen i et sikksakk-mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
- Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 45-50 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
- La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før du hvelver det over på en rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl helt.