Sukkerbrød i langpanne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke vanskeligere å bake et stort enn et lite sukkerbrød. Med det kan du glede dobbelt så mange med hjemmelaget bløtkake! 

Ingredienser

18  porsjoner
  • 10 stk. egg
  • 300 g (ca3.5dl) sukker
  • 300 g (ca 5dl) hvetemel
  • 2 ts bakepulver

Slik gjør du

      Forvarm stekeovnen til 160 °C.

  1. Smør en langpanne (ca. 20x30 cm)  med litt smør og legg i bakepapir.
  2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
  3. Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du å lese hele navnet før eggedosisen flyter ut, er den stiv nok.
  4. Sikt mel og bakepulver over eggedosisen.
  5. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk myke bevegelser og bland til det ikke lenger er melklumper i røren. Husk også å sjekke etter melklumper i bunnen av bollen.
  6. Hell røren i formen i et sikksakk-mønster, og stryk lett frem og tilbake med slikkepotten slik at overflaten blir jevn.
  7. Sett formen på nederste rille i ovnen og stek i ca. 45-50 minutter, til sukkerbrødet har hevet seg godt, er gyllent og gjennomstekt.
  8. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før du hvelver det over på en rist. Legg over et rent kjøkkenhåndkle og avkjøl helt.