Steinbit med asiatiske smaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Steinbit har nydelig fast, hvitt fiskekjøtt som tåler litt tøff behandling uten å falle fra hverandre. Helt perfekt for denne deilige retten med masse grønnsaker og spennende saus med mangochutney og soya. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 stk. gulrot
  • 3 stk. vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss nøytral olje til steking

Saus:

  • 2,5 dl mangochutney
  • 1,5 dl soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik eller limejuice
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • ca. 1 dl vann

Til servering:

  • 1 ss svarte sesamfrø eller hvite
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

Server med ris, byggris eller havreris.

bar