Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Squashkake med pekannøtter 1

Squashkake med pekannøtter

Ingredienser

16  porsjoner
  • 300 g grønn squash , grovrevet
  • 4 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 75 g pecannøtter , hakket
  • 200 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 1,5 ss malt kanel
  • 1 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 183 kcal
Fett 8 g
Protein 5 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Squash kan brukes til andre ting enn wok og gryter, og egner seg godt i kakebakst. Det gir en saftig kake med god holdbarhet, som egner seg godt på tur.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 300 g grønn squash , grovrevet
  • 4 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 75 g pecannøtter , hakket
  • 200 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts natron
  • 1,5 ss malt kanel
  • 1 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 183 kcal
Fett 8 g
Protein 5 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

Du trenger: squash, melk, natron, sukker, egg, siktet hvetemel, sammalt hvete, olje (nøytral), pecannøtter, malt kanel og salt.

  1. Legg revet squash i et dørslag og klem ut så mye vann som mulig.

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.

  1. Rør inn revet squash, olje og nøtter.

  1. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.

  1. Hell røren i en godt smurt springform (24 cm) eller en liten langpanne, og stek den på 180 °C midt i ovnen i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken 10 minutter i formen, deretter på rist.
Kaken kan godt pyntes med melisglasur med litt sitron, eller osteglasur som til gulrotkake.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 14.12.2024 01:48:57