Squash- og kikertburger

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det finnes et utall oppskrifter på vegetarburgere, og det er morsomt å prøve seg fram med ulike ingredienser og krydder. Her har vi laget en vegansk burgervariant med revet squash og kikreter og smakt til med blant annet nellik og ingefær, noe som gir den en litt «julete» smak. Knallgodt!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g grønn squash
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 400 g hermetiske kikerter
  • 80 g griljermel
  • 100 g hakkede hasselnøtter
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,5 bunt hakket frisk persille
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 håndfull babyspinat
  • 6 stk. hamburgerbrød
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 4 ss tyttebærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Riv squash grovt og bland med salt i et dørslag. La det stå i noen minutter.
  2. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
  3. Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Du kan også ha den i et kjøkkenhåndkle og vri ut væsken. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
  4. Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
  5. Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke. Legg dem på et fat, dekk til og sett dem helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
  6. Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
  7. Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Bytt gjerne ut hamburgerbrødet med annet type brød etter ønske.