Sprø lammebiter med dip
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne retten passer perfekt som kosemat, velkomst-tygg eller som en del av tapasbordet. Lammekjøtt fra låret passer perfekt, og du kan godt bruke restene etter en god lammemiddag til denne retten. En skikkelig snadderrett!
Ingredienser
porsjoner
-
400 g benfritt lammekjøtt eller rester av lammestek -
2 ss nøytral olje
-
2 dl hvetemel -
2 stk. egg -
5 dl panko brødkrum -
1 l frityrolje
Salvie-aïoli:
-
0,5 pk majones -
1 båt hvitløk , finhakket -
0,5 ss dijonsennep -
2 dråper tabasco -
0,5 ts worchestershiresaus -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ts frisk salvie , finhakket
Soyadip:
-
2 ss søt soyasaus (ketjap manis) -
1 ss soyasaus -
1 ss sitronsaft -
1 ts sesamolje -
0,25 stk. rød chili , hakket -
0,25 stk. vårløk , hakket
Yoghurtdip:
-
1 dl yoghurt naturell -
1 ss grov sennep
Slik gjør du
- Bland sammen ingrediensene til de ulike dippene. Sett dem kaldt til de skal serveres.
- Skjær lammekjøttet i fingertykke strimler.
- Forvarm en stekepanne med olje og stek strimlene raskt på høy varme. Krydre med salt og pepper. La bitene renne av seg på litt tørkepapir. Om du bruker rester, kan du hoppe over dette punktet.
- Ha mel, lett sammenvispede egg og panko i hver sin bolle. Vend kjøttet først i mel, så i egg og til slutt i panko eller brødsmuler.
Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforetninger. Får du ikke tak i panko, kan du godt bruke griljermel.
- Ha frityrolje i en romslig kjele og varm den til 180 °C.
Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.
- Fritér noen få biter av gangen i 30 - 40 sekunder, eller til de er gylne og sprø. Legg dem på et kjøkkenpapir og la dem hvile et par minutter før servering.
Server de sprø lammebiteene varme sammen med dippene.