Spekemat på middelhavsvis

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norsk spekemat er en svært allsidig råvare, og kan serveres på mange forskjellige måter, og med mange varianter av tilbehør. Her er spekematen servert med fetaost, oliven, aspargesbønner og brødkrutonger, litt sånn som de gjør det i middelhavslandene.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g aspargesbønner
  • 2 stk. tomat
  • 150 g spekeskinke eller annen spekemat, gjerne forskjellige slag!
  • 120 g oliven
  • 120 g fetaost i terninger
  • 160 g brødkrutonger
  • 100 g kapers med stilk
  • 1 dl fransk dressing

Slik gjør du

Brødkrutonger lager du enkelt selv ved å dele fersk loff i små terninger og steke dem på middels varme med litt olje. En hakket hvitløksbåt i oljen gjør også susen.