Søte marokkanske mandelkjeks
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Disse søte kjeksene smaker helt utmerket! Server gjerne de marokkanske mandelkjeksene til en delig iskrem.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g mandler (helst skåldet) -
2 stk. egg -
200 g melis -
1 ts bakepulver -
34 stk. skåldede mandler -
1 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Mal mandlene i hurtigmikser. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt de skåldede hele mandlene. Bland alt sammen til en tykk røre.
- Ta melis på hendene og form ca. 24 runde baller av røren. Klem dem lett i melisen slik at de er godt dekket, og klem fast en mandel på toppen av hver kake.
- Sett kjeksene på et stekebrett og stek dem på 180 ˚C i ca. 15 minutter eller til de er faste og har blitt litt gylne. Avkjøl på rist, og oppbevar i tett boks.