Søte marokkanske mandelkjeks

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse søte kjeksene smaker helt utmerket! Server gjerne de marokkanske mandelkjeksene til en delig iskrem.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g mandler (helst skåldet)
  • 2 stk. egg
  • 200 g melis
  • 1 ts bakepulver
  • 34 stk. skåldede mandler
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Mal mandlene i hurtigmikser. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt de skåldede hele mandlene. Bland alt sammen til en tykk røre.
  2. Ta melis på hendene og form ca. 24 runde baller av røren. Klem dem lett i melisen slik at de er godt dekket, og klem fast en mandel på toppen av hver kake.
  3. Sett kjeksene på et stekebrett og stek dem på 180 ˚C i ca. 15 minutter eller til de er faste og har blitt litt gylne. Avkjøl på rist, og oppbevar i tett boks.