Soppsmør

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Soppsmøret har en nydelig, mild soppsmak, og kan brukes på ferskt brød, i bakte poteter eller som tilbehør til vilt- eller lammekjøtt. Bruker du tørket sopp, bør den bløtlegges i litt varmt vann før den stekes.

Ingredienser

porsjoner

Gir ca 250-300 g ferdig soppsmør

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sopp
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss soyasaus eller soppsoya
  • 1 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

  1. Rens soppen grundig og damp den i tørr stekepanne til nesten all væske er borte. Bruker du tørket sopp, så bløtlegg den i varmt vann i 10 minutter før bruk.
  2. Tilsett litt smør og finhakket sjalottløk og stek videre til soppen er gyllen. Press over litt sitron.
  3. Avkjøl soppen helt og finhakk den med kniv eller kjøkkenmaskin. Bland sopp og hakket timian med romtemperert smør og smak til med soyasaus, salt og pepper.
  4. Rull smøret til en pølse i litt matpapir eller plastfolie og legg det kaldt. Bruk smøret på smørbrød, eller som et spesielt kryddersmør til stekt kjøtt eller bakte poteter.

Smøret kan varieres ved å tilsette for eksempel hvitløk og forskjellige urter, eller ved å bytte ut sitronsaften med sherry eller hvitvin. Men pass på å ikke drukne den fantastiske soppsmaken!