Snickers brownies

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kos deg litt ekstra med en skikkelig digg snickers brownie med karamellsaus og peanøtter. 

Ingredienser

  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg

Karamellsaus:

  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl lys sirup
  • 50 g smør i terninger

Pynt:

  • 4 ss salte peanøtter

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til kaken i en bakebolle.
  2. Smelt smør i en liten kjele, og tilsett smøret i blandingen.
  3. Ha i egg, og rør alt godt sammen.
  4. Kle en liten langpanne, ca. 25x35 cm, med bakepapir. Hell røren over i langpannen og fordel den utover. 
  5. Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  6. Ha fløte, sukker og sirup til karamellsausen i en vid, tykkbundet kjele. Rør det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
  7. La det koke på middels varme i ca. 20 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregn 10-15 minutter lengre koketid.
  8. Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til temperaturen når 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. 
  9. Tilsett smør i terninger, og rør smøret godt inn i karamellblandingen. 
  10. Hell karamellensausen over kaken og dryss peanøtter over til slutt. 
  11. Del kaken i passende biter før servering.

Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.