Snickers brownies
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kos deg litt ekstra med en skikkelig digg snickers brownie med karamellsaus og peanøtter.
Ingredienser
-
6 dl sukker -
8 ss kakaopulver -
3 dl hvetemel -
2 ts vaniljesukker -
1 ts salt -
300 g smør -
4 stk. egg
Karamellsaus:
-
1,5 dl kremfløte -
1 dl sukker -
0,5 dl lys sirup -
50 g smør i terninger
Pynt:
-
4 ss salte peanøtter
Slik gjør du
- Bland alt det tørre til kaken i en bakebolle.
- Smelt smør i en liten kjele, og tilsett smøret i blandingen.
- Ha i egg, og rør alt godt sammen.
- Kle en liten langpanne, ca. 25x35 cm, med bakepapir. Hell røren over i langpannen og fordel den utover.
- Stek kaken midt i ovnen på 150-160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
- Ha fløte, sukker og sirup til karamellsausen i en vid, tykkbundet kjele. Rør det sammen med en sleiv og kok opp under omrøring.
- La det koke på middels varme i ca. 20 minutter til karamellblandignen tykner. Dobler du oppskriften bør du beregn 10-15 minutter lengre koketid.
- Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til temperaturen når 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok.
Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.
- Tilsett smør i terninger, og rør smøret godt inn i karamellblandingen.
- Hell karamellensausen over kaken og dryss peanøtter over til slutt.
- Del kaken i passende biter før servering.