Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smuldrepai

Smuldrepai med bær

Ingredienser

4  porsjoner
  • 200 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 dl bringebær
  • 3 dl blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 761 kcal
Fett 42 g
Protein 8 g
Karbohydrater 83 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Smuldrepai er en enklere variant av en pai, men smaker minst like godt. Varier den gjerne med andre bær og frukter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 200 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 dl bringebær
  • 3 dl blåbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 761 kcal
Fett 42 g
Protein 8 g
Karbohydrater 83 g

Slik gjør du

  1. Fordel bærene i ildfaste porsjonsformer.
  2. Smuldre sammen mel, smør og sukker. Fordel dette over bærene.
  3. Stek på grill med lokk eller i stekeovnen på 200 °C til skorpen er sprø og gyllen, ca. 30 minutter.

Server paien mens den fortsatt er lun. Krem, pisket rømme med vaniljesukker, eller iskrem er godt til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 17:44:10