Små tomatterter

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med få og enkle ingredienser lager du disse nydelige små tomattertene som er nydelige som en av flere retter på et tapas- eller buffetbord. Du kan også lage dem større, og servere dem som en selvstendig rett, kanskje med en grønn salat ved siden av.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk butterdeig
  • ca. 2 ss hvetemel
  • 2 stk. rødløk
  • 500 g cherrytomat
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin

Slik gjør du

  1. Dryss litt mel på benken og legg butterdeigsplatene til tining.
  2. Skjær rødløk i skiver og del tomatene i to.
  3. Varm olje i en stekepanne og stek løken til den begynner å bli gyllen. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  5. Del butterdeigsflakene i to og klem dem ned i formene. Dra av overflødig deig med fingrene (da får du nok deig til to til).
  6. Fordel den stekte løken i formene og legg halve cherrytomatene på toppen. Dryss over litt hakket timian og noen dråper olivenolje.
  7. Stek tertene midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til butterdeigen har fått fin, gyllen farge, og tomatene har falt sammen. Pynt med frisk rosmarin og server.

Tertene kan lages i god tid og varmes opp i ovnen i 10 minutter. De kan også fryses, og smaker like godt lune eller kalde.