Sliders

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Herlige små hamburgere. Perfekte til grillkosen.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 8 skiver hvitost

Coleslaw:

  • 0,25 stk. finsnittet hodekål
  • 0,5 stk. revet gulrot
  • 1 ss majones
  • 0,25 beger lettrømme

  • 8 stk. hamburgerbrød
  • 8 ss bbq-saus

Slik gjør du

  1. Skjær hodekål i tynne strimler. Bland med revet gulrot, rømme og majones , smak til med salt og pepper.
  2. Del kjøttdeig i åtte like store deler, og form små burgere. Pensle dem med olje, og krydre med salt og pepper.
  3. Skjær til burgerbrødene, slik at størrelsen blir lik de små burgerne.
  4. Grill burgerne noen minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Legg en osteskive på hver av dem mot slutten av grilltiden. 
  5. Varm brødene raskt på grillen, og anrett dem med colslaw , burgere og barbecuesaus.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.