Sliders med speilegg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sliders er digge små hamburgere. Enkle å spise og ikke så værst enkle å lage heller. Vi gir deg tipset som gjør det enklest mulig.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 pose ferdig vasket salatmix
  • 2 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 8 skiver cheddar ost
  • 8 stk. egg
  • 8 stk. små hamburgerbrød (slidersbrød)

Slik gjør du

1. Nå du får pakken med kvernet kjøttdeig inn på kjøkkenet ser du at kjøttet er kvernet og ligger i striper i pakken. Tip pakken opp ned og ut på benken. Ta plastfolie på benken nok til at du kal kunne rulle kjøttet etterpå, riv av stripene og legg dem på hverandre i ett lag ca. 6 cm bred og 20 cm lang. Ta på litt salt og pepper og lag ett lag til. Det er dette som gjør at kjøttet binder seg. Gjør dette til du har brukt opp kjøttet. Rull nå kjøttet sammen med plastikkfolie og stram godt. De resterende folien som blir på hver side av kjøttet kan du bruke til og stramme med. Da ruller du bare forsiktig mens du holder hardt i flikene. La rullen ligge på kjøl i ca 1 time.

 

2. Nå kan du bare skjære fine burgere på ca 2,5cm tykke, skjær rett igjennom plastikken og fjern plasten etter at alle burgere er kuttet, skvis dem litt med håndflaten.

 

3. Sett stekepannen på høy varme og stek burgerne i olje, snu de hvert andre minutt flere ganger til du ser at væske begynner å trekke ut av kjøttet, legg da osten på. Ta de av og hvil de i 10 minutter.

 

4. Stek speilegg på middels varme til eggehviten har satt seg, kutt tomat og rødløk i skiver.

 

5. Legg salaten på brødet sammen med en skive tomat og noen ringer rødløk, legg på burgeren og topp med speilegg. 

1. Nå du åpner pakken med kvernet kjøttdeig ser du at kjøttet er kvernet, og ligger i striper i pakken. Legg plastfolie på kjøkkenbenken eller en fjøl. Det må være nok folie til at du skal kunne rulle kjøttet etterpå. Riv av stripene av kjøtt, og legg dem på hverandre i ett lag ca. 6 cm bred og 20 cm lang. Ta på litt salt og pepper, og legg ett lag til. Det er dette som gjør at kjøttet binder seg. Gjør dette til du har brukt all kjøttdeigen. Rull nå kjøttet sammen med plastikkfolie og stram godt. Det resterende av folien som blir på hver side av kjøttdeigrullen kan du bruke til å stramme med. Da ruller du bare forsiktig mens du holder hardt i flikene. La rullen ligge på kjøl i ca 1 time. 

2. Nå kan du skjære fine burgere på ca 2,5cm tykke, rett igjennom plastikken. Fjern plasten etter at alle burgere er kuttet. Trykk burgerne litt med håndflaten. 

3. Sett stekepannen på høy varme og stek burgerne i olje. Stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgeren er gjennomstekt. 

4. Stek speilegg på middels varme til eggehviten har satt seg, Kutt tomat og rødløk i skiver. 

5. Legg salaten på brødet sammen med en skive tomat og noen ringer rødløk, Legg på burgeren og topp med speilegg. 

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.