Sjokoladekake med kjekskrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
En skikkelig lekkerbit av en sjokoladekake, med fire lag og smørkrem med kjeks mellom lagene. Det beste av alt; den er faktisk enklere enn du tror.
Ingredienser
porsjoner
Sjokoladesaus
-
50 g mørk kokesjokolade -
3 ss kakaopulver -
100 g glukose -
1 dl kremfløte -
1 klype salt
Sjokoladekake
-
220 g smør -
5 dl sukker -
2,5 dl brunt sukker -
6 stk. egg -
2,5 dl kefir -
1 dl solsikkeolje -
2 ts vaniljesukker -
1 dl sjokoladesaus -
7,5 dl hvetemel -
2,5 dl kakaopulver -
3 ts bakepulver -
1 ts salt
Smørkrem med kjeks
-
200 g havrekjeks -
2 ss sukker -
0,5 ts salt -
60 g smør -
1,5 dl kremfløte -
2 dl melk -
0,5 ts salt -
200 g smør -
1 dl sukker -
4 ss melis -
1 ts malt kanel
Marengs
-
2 stk. eggehvite -
0,25 ts salt -
0,25 ts sitronsaft -
180 g sukker
Slik gjør du
Sjokoladesaus:
- Hakk sjokolade. Bland sjokolade med kakaopulver og salt. Varm opp fløte og glukose i en kjele. Hell den varme blandingen over sjokoladen, og rør til alt er blandet sammen. Sil gjerne sausen, slik at du får ut eventuelle klumper:
Sjokoladekake: - Forvarm stekeovnen til 180° C , varmluft. Smør to små langpanner, ca. 25 x 40 cm og legg i bakepapir.
- Pisk smør og sukker sammen til lys og luftig blanding i en kjøkkenmaskin. Ha i ett og ett egg om gangen til de er godt blandet inn. Skrap ned røren på siden av bollen, slik at alt er godt blandet.
- Bland kefir, vanilje og olje sammen i en bolle. Sett kjøkkenmaskinen på det laveste, og tilsett kefirblandingen. Pisk sammen til røren er godt blandet.
- Sikt sammen mel, kakao, bakepulver og salt i en egen bolle.
- Tilsett den ferdig lagde sjokoladesausen, du skal bruke rundt halvparten. Bland sammen i kjøkkenmaskinen. Tilsett melblandingen, og rør det sammen på lav hastighet.
- Fordel røren i langpannene. Stek i rundt 15 minutter, til kaken er gyllen og ferdigstekt. Sjekk med en trepinne, om kaken er ferdig. Avkjøl kakene. Stikk eller skjær ut to like ringer fra hver av langpannekakene.
Kjekskrem: - Ha kjeks i en kjøkkenmaskin, og kjør til smuler. Tilsett sukker og salt og la det blandes godt.
- Smelt den første delen av smør i en kjele, og bland inn fløte. Ha kjeksblandingen i smørblandingen og bland sammen.
- Pisk smør, sukker og kanel til det er luftig. Tilsett den flytende kjeksblandingen. Bland godt sammen, og la det piskes i ca ett minutt.
Marengs: - Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
- Når marengsen har blitt luftig og stiv, ha den i en sprøytepose med rund tip (størrelse 10).
Montering: - Del kjekskremen i to. Fordel den ene delen av kjekskrem på hver sjokoladekakerunding.
- Legg sjokoladekakelagene opp på hverandre. Fordel resten av smørkremen over utsiden av kaken. Hell sjokoladesausen over toppen av kaken, slik at det renner ned fine dråper langs kanten av kaken.
- Sprøyt ut marengs i små topper på toppen av kaken. Bruk en creme brulee-brenner til å gi marengsen et gyllent utseende.