Sjokoladeis

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget kraftig sjokoladeis med masse deilig mørk sjokolade – finnes det noe bedre? 

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukker
  • 4 stk. eggeplomme

Slik gjør du

  1. Finhakk kokesjokolade og ha den i en skål. Kok opp litt av fløten sammen med sukker. Rør til sukkeret løser seg opp. Hell blandingen over sjokoladen. La stå et par minutter og rør deretter blandingen glatt med en slikkepott.
  2. Visp inn én og én eggeplomme i sjokoladeblandingen.
  3. Stivpisk kremfløte og vend kremen inn i blandingen. Hell alt i en passe stor form og dekk med plastfolie. Plasser i fryseren i minst 6 timer.
  4. La isen bli temperert og myk i kjøleskapet i ca 20 minutter før du serverer den. 

Server gjerne isen i iskjeks med litt revet sjokolade eller sjokoladesaus på toppen.