Sitronmarinerte lammekoteletter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Lammekjøtt har mye egensmak, men for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. Sitron og friske urter passer utmerket til lammekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg lammekotelett -
1 dl olivenolje -
0,5 stk. sitron -
0,5 dl friske urter -
1 ss revet sitronskall -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
- Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengre. Vend på posen av og til.
- Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
- Grill kotelettene i 6-7 minutter. La dem hvile litt før servering.