Sitronmarinerte lammekoteletter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammekjøtt har mye egensmak, men for å variere litt kan det være gøy å marinere kjøttet. Sitron og friske urter passer utmerket til lammekjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg lammekotelett
  • 1 dl olivenolje
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 dl friske urter
  • 1 ss revet sitronskall
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Bland olivenolje med sitronsaft, finhakkede urter og revet sitronskall. Hell marinaden i en ildfast form eller i en tett plastikkpose.
  2. Legg i lammekotelettene og la det stå kjølig i 2-3 timer, eller lengre. Vend på posen av og til.
  3. Dryss over salt og pepper og legg lammekotelettene på varm grill.
  4. Grill kotelettene i 6-7 minutter. La dem hvile litt før servering.