Sennepsvinaigrette

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En klassisk vinaigrette med sennep og urter. Vi har blandet rødvinseddik og litt balsamico for å få den mørke gylne fargen. Smaker nydelig på alle slags salater og råkoster.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss grov sennep
  • 0,5 ss tørket persille
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,5 stk. finhakket rødløk
  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  2. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.
Kan oppbevares i romtemperatur i opptil en måned, så lag gjerne en stor porsjon.