Scones

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær.

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g rosiner
  • 3 dl vann
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • revet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • revet skall og saft av 1 stk. sitron
  • 600 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt hvete
  • 4 ss bakepulver
  • 5,5 dl melk
  • 150 g valnøttkjerner

melk til pensling

Slik gjør du

1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.

2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsin og sitron til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melk og elt deigen til du har en jevn deig.

2. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøtter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.

3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.

4. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.