Scones
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En litt grovere sconesvariant med appelsin og sitron. Server med nyrørte bær.
Ingredienser
-
150 g rosiner -
3 dl vann -
250 g smør -
250 g sukker -
revet skall og saft av
1 stk. appelsin -
revet skall og saft av
1 stk. sitron -
600 g hvetemel -
250 g grov sammalt hvete -
4 ss bakepulver -
5,5 dl melk -
150 g valnøttkjerner
melk til pensling
Slik gjør du
1. Legg rosinene i vann dagen i forveien.
2. Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsin og sitron til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melk og elt deigen til du har en jevn deig.
2. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøtter. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.
4. Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.