Schnitzel med spinatrisotto

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Risottoris er en rund, uvasket ris med mye stivelse. Stivelsen gjør at risen kan absorbere store mengder væske, og det er all væsken som gir risottoen den store smaken.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g svineschnitzel (flatbiff av svin i 0,5 cm tynne skiver)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts peppermiks
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 160 g arborioris (risottoris)
  • 200 g frisk spinat eller frossen spinat (halver da mengden)
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 1 stk. rødløk
  • 1 båt hvitløk , finhakket
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 6 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 ss revet parmesan

Slik gjør du

1. Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat). Press ut vannet og kjør den til en puré i en foodprosessor eller med en stavmikser.

2. Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

3. Hell 1 dl buljong i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert bujongen. Forsett på samme måte med 1 dl buljong av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan på slutten.

4. Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.