Salat med reinsdyrskav, byggryn og selleri

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrskav kan brukes i mer enn finnbiff og gryter! Lag en deilig og mettende salat med byggryn, sellerirot og eple - tradisjonelle smaker i ny innpakning.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 3 dl byggryn (gjerne røde)
  • 300 g sellerirot
  • 1 stk. grønt eple
  • 0,5 stk. sitron
  • 0,5 bunt bladpersille
  • 0,5 stk. granateple
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok byggryn etter anvisning på pakken.
  2. Stek reinsdyrskav i smør til det begynner å få farge. Krydre med salt og pepper.
  3. Skrell og kutt selleri i 2 cm terninger. Varm en stekepanne med litt olivenolje og stek terningene til de har fått fin farge, men fortsatt har litt tyggemotstand.
  4. Skrell og kutt eple i små terninger. Bland med sitronsaft og skall.
  5. Plukk bladene av stilken og grovhakk persillen. Rens granateplet.
  6. Bland eplecidereddik og resten av oljen og smak til med salt og kvernet pepper. Hell over rugkjernene og vend inn selleri, eple, persille, granateplekjerner, babysalat og reinsdyrskav.

Anrett salaten på et fat eller i en vid bolle og server.

Vi har brukt røde byggryn i salaten, men er det vanskelig å få tak i, er perlebygg eller andre typer byggryn like bra. Vær oppmerksom på at noen typer må bløtlegges over natten før koking.

 Her er flere gode forslag til hvordan du kan spise mer bygg.