Saftig sitronkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.
Ingredienser
12 porsjoner
-
300 g romtemperert smør -
3 dl sukker -
5 stk. egg -
1,5 ts bakepulver -
6 dl hvetemel -
1 ts smør , til smøring av form -
saft og revet skall av
1 stk. sitron
Sitronsirup, til dynking av varm kake:
-
1 dl sitronsaft -
1 dl sukker
Glasur:
-
3,5 dl melis -
2 ss sitronsaft , eller melk -
1 ss gresk yoghurt
Slik gjør du
Kaken har god holdbarhet og kan oppbevares i folie i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere. Den kan også fint fryses.