Saftig sitronkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g romtemperert smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt

Slik gjør du

bar

Kaken har god holdbarhet og kan oppbevares i folie i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere. Den kan også fint fryses.