Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sashimi

Sashimi

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lakseloin , uten skinn og bein.
  • 4 stk. reddik
  • 0,5 stk. sitron
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss lakserogn
  • 4 ss frisk koriander
  • 0,5 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 280 kcal
Fett 18 g
Protein 25 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sashimi er en sunn, enkel og velsmakende rett med rå fisk. Server den kun som den er, som en forrett eller som en del av en sushimeny. Men husk å juster ned mengden etter hvor mange retter du serverer til.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g lakseloin , uten skinn og bein.
  • 4 stk. reddik
  • 0,5 stk. sitron
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss lakserogn
  • 4 ss frisk koriander
  • 0,5 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 280 kcal
Fett 18 g
Protein 25 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

1. Skjær laksen i 2–3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene i fiskekjøttet. Anrett sashimiskivene på et flatt fat.

2. Skjær reddikene i tynne skiver.

3. Press saften av sitronen og bland den med soyasausen.

4. Legg reddikskiver, lakserogn, koriander og wasabi rundt laksesashimien.

5. Drypp sitron- og soyablandingen rundt.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 13.12.2024 07:00:04