Røkt skinke med quinoa og vårgrønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ferdig tilberedt, og rett fra pakken er røkt skinke et supert produkt til raske middager. Her serverer vi den kald i tynne skiver med rød quinoa og vårens friske, sprø grønnsaker. En vinaigrettedressing med kaffe er perfekt smaksfølge til det røkte kjøttet.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lettsaltet, røkt skinke
  • 2 dl rød quinoa
  • 150 g sukkererter
  • 150 g aspargesbønner
  • 150 g frisk grønn asparges
  • 150 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 bunt reddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Kaffevinaigrette:

  • 2 ss espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 3 ss rødvinseddik
  • saften av 0,5 stk. lime
  • 3 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Visp sammen kaffe, honning, sennep, eddik og limesaft til dressingen. Visp inn olje i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Sett til side.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Avkjøl.
  3. Skjær skinke i tynne skiver.
  4. Skjær sukkererter og aspargesbønner i to på langs. Del de største reddikene i to.
  5. Varm olje i en vid stekepanne og fres grønnsakene raskt. De skal fortsatt være sprø. Krydre med litt salt og pepper og legg dem over på et fat.
  6. Bland inn quinoa og hell over halvparten av dressingen.
  7. Legg på skiver av røkt skinke og server.