Røkt sild med rösti

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, gullglitrende røkte sild på sprøstekt potetrösti er en nydelig forrett eller kveldsrett. Vi bør spise mer sild i alle former – det er både bærekraftig, sunt og godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. bøkling
  • 4 stk. mandelpotet
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 ss ørretrogn
  • 2 stilker frisk basilikum

Slik gjør du

  1. Bruk en skarp kniv og del bøklingen på langs. Del hver filet i skrå biter. La skinnet sitte på. Sett kaldt til servering.
  2. Riv poteter grovt.
  3. Varm en stekepanne med olje. Stek tynne potetrösti til de er gyllenbrune på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Legg rösti på asjetter og topp med rømme, bøkling, løk og rogn. Pynt med frisk basilikum eller andre urter.

 

Röstiene kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen på 180 °C i noen minutter, til de blir sprø. Andre typer varm- eller kaldrøkt fisk kan erstatte bøklingen.