Røkt sild med rösti
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Små, gullglitrende røkte sild på sprøstekt potetrösti er en nydelig forrett eller kveldsrett. Vi bør spise mer sild i alle former – det er både bærekraftig, sunt og godt!
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. bøkling -
4 stk. mandelpotet -
2 ss nøytral olje til steking -
0,5 stk. rødløk -
2 ss ørretrogn -
2 stilker frisk basilikum
Slik gjør du
- Bruk en skarp kniv og del bøklingen på langs. Del hver filet i skrå biter. La skinnet sitte på. Sett kaldt til servering.
- Riv poteter grovt.
- Varm en stekepanne med olje. Stek tynne potetrösti til de er gyllenbrune på begge sider. Krydre med litt salt og pepper.
- Legg rösti på asjetter og topp med rømme, bøkling, løk og rogn. Pynt med frisk basilikum eller andre urter.
Röstiene kan godt stekes ferdig i god tid og varmes i stekeovnen på 180 °C i noen minutter, til de blir sprø. Andre typer varm- eller kaldrøkt fisk kan erstatte bøklingen.