Rødvinsvinaigrette med dill og appelsin

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En mild vinaigrettedressing med deilig smak av appelsin og dill. Nydelig på alle slags salater og til røkt fisk og kjøtt. 

Ingredienser

porsjoner
  • finrevet skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sukker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Vask appelsinen godt i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt. Riv skallet fint, del i to og press saften av appelsinen.
  2. Bland alle ingrediensene i et romslig glass med tett lokk. Skru på lokket og rist kraftig.
  3. Smak om nødvendig til med sukker, salt og pepper.