Rødvinskokte pærer

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rødvinskokte pærer er en deilig dessert som kan tilberedes i god tid før den skal serveres. Pærene passer både som tilbehør ved siden av stekt kjøtt, eller servert lune sammen med hjemmelaget is eller vaniljesaus.

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg pære
  • 1 flaske rødvin
  • 200 g sukker
  • saft og skall av 1 båt sitron
  • 1 stk. vaniljestang
  • 2 stk. hel kanel
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad

Slik gjør du

  1. Kok opp vin, sukker og krydder.
  2. Skrell pærer, men la gjerne stilken sitte på. Del pærene i to og fjern kjernehuset (det går lett med tuppen av en spiss kniv eller potetskreller). Om pærene er små, kan de kokes hele.
  3. Legg pærene i kjelen med vin, og pass på at de er helt dekket.
  4. Kok opp, senk varmen og la pærene småkoke til de er møre, ca 15-20 minutter, avhengig av hvor faste pærene er.
  5. Løft pærene forsiktig ut av laken og over i en bolle. Kok opp laken på nytt, og la den koke inn til den blir sirupsaktig. Hell den over pærene og avkjøl.
  6. Server pærene med pisket krem eller vaniljeis, og bruk laken som saus.

 

Når du først er i gang med å lage rødvinskokte pærer, kan du godt lage en stor porsjon og oppbevare dem på glass. Du kan koke flere pærer i samme mengde lake. Glassene må være rene, varme og tørre. Legg pærene tett i glasset og fyll på med varm lake. Skru på lokket med en gang.Oppbevar mørkt og kaldt i opptil 6 måneder. Om du vil ha sterkere farge, kan du tilsette litt konditorfarge, eller koke pærene med en rødbete i biter. Du kan også variere krydderet med for eksempel kardemomme, nellik eller allehånde.