Rødvinskokte pærer
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Rødvinskokte pærer er en deilig dessert som kan tilberedes i god tid før den skal serveres. Pærene passer både som tilbehør ved siden av stekt kjøtt, eller servert lune sammen med hjemmelaget is eller vaniljesaus.
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1 kg pære -
1 flaske rødvin -
200 g sukker -
saft og skall av
1 båt sitron -
1 stk. vaniljestang -
2 stk. hel kanel -
2 stk. stjerneanis -
1 stk. laurbærblad
Slik gjør du
- Kok opp vin, sukker og krydder.
- Skrell pærer, men la gjerne stilken sitte på. Del pærene i to og fjern kjernehuset (det går lett med tuppen av en spiss kniv eller potetskreller). Om pærene er små, kan de kokes hele.
- Legg pærene i kjelen med vin, og pass på at de er helt dekket.
- Kok opp, senk varmen og la pærene småkoke til de er møre, ca 15-20 minutter, avhengig av hvor faste pærene er.
- Løft pærene forsiktig ut av laken og over i en bolle. Kok opp laken på nytt, og la den koke inn til den blir sirupsaktig. Hell den over pærene og avkjøl.
- Server pærene med pisket krem eller vaniljeis, og bruk laken som saus.
Når du først er i gang med å lage rødvinskokte pærer, kan du godt lage en stor porsjon og oppbevare dem på glass. Du kan koke flere pærer i samme mengde lake. Glassene må være rene, varme og tørre. Legg pærene tett i glasset og fyll på med varm lake. Skru på lokket med en gang.Oppbevar mørkt og kaldt i opptil 6 måneder. Om du vil ha sterkere farge, kan du tilsette litt konditorfarge, eller koke pærene med en rødbete i biter. Du kan også variere krydderet med for eksempel kardemomme, nellik eller allehånde.