Rødkål dampet med ingefær
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rødkål er en anvendelig grønnsak som vi godt kan bruke mer av. Tynne skiver av ingefær gir rødkålen en frisk smak. Nydelig tilbehør til for eksempel kalkun eller juleskinke.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g rødkål -
2,5 dl eplejuice eller vann -
100 g smør -
4 cm frisk ingefær -
0,5 ss sukker
Slik gjør du
- Fjern de ytterste grove bladene på rødkålen og del den i båter slik at den fortsatt henger sammen i stilkfestet. Legg båtene i en dyp stekepanne eller sauteringspanne og hell i juice eller vann.
- Skrap vekk skallet på ingefæren og skjær den i tynne skiver. Fordel skivene over kålen sammen med klatter av smør og dryss over litt sukker, salt og pepper.
- Ha alt i en kjele, skru opp varmen og damp kålen under lokk til den er mør. Kålen kan med fordel smakes opp etter den er ferdig dampet.