Rødbetburger med grønnkål
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Et deilig plantebasert alternativ til hamburgeren! Rødbeteburger smaker fantastisk, og har i tillegg en knall og fresh farge.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g rå rødbete -
150 g gulrot -
1 stk. rødløk -
2 båter finhakket hvitløk -
2 stk. grønn chili -
100 g blader fra grønnkål -
1 boks hermetiske kidneybønner -
2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn -
2 ss maisenna -
4 ss nøytral olje -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Fennikelsalat:
-
1 stk. fennikel -
2 ss bladpersille -
1 pk karse -
1 ss sesamolje -
1 ts sesamfrø -
1 ts sitronsaft -
0,5 ts pepper
-
2 pk snøfrisk naturell -
4 stk. hamburgerbrød
Slik gjør du
- Riv rødbeter og gulrøtter på den grove siden av et rivjern. Finhakk løk, hvitløk og chili og bland med de revne grønnsakene.
- Fjern de grove stilkene på grønnkålen. Kok opp en kjele med vann og forvell bladene i ca. 1 minutt. Hell av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Hakk bladene.
- Varm halvparten av oljen i en dyp stekepanne. Fres rødbeteblandingen til den er myk og slipper væske. Hell av så mye væske som mulig. Tilsett hakket grønnkål.
- Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha dem på en tallerken og mos dem grovt med en gaffel (kan også gjøres i kjøkkenmaskin. Bland bønner, havregryn og maisenna med rødbeteblandingen. La stå en stund så havregrynene får svellet ordentlig.
- Del massen i 8 og form dem til runde kaker.
- Stek kakene i en middels varm stekepanne med olje i 5-7 minutter, til de har fått fin farge. Løft dem over på litt tørkepapir og la dem hvile et par minutter.
- Kutt fennikelen i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel. Kutt også bladpersille i små biter og ha i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.
- Varm hamburgerbrødene etter anvisning på pakken.
- Smør snøfrisk på brødene, legg fennikelsalat og rødbeteburgeren i to lag.
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte snøfrisk med et plantebasert alternativ til creme fraiche.