Ristede nøtter og mandler
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ristede, krydrede nøtter av alle slag serveres som snacks over hele verden. Aller best smaker de nok når de nytes i solnedgangen på en eksotisk sandstrand, med et duggende glass i den andre hånden, men du skal ikke se bort fra at de også kan vekke begeistring innenfor de norske grensene.
Ingredienser
porsjoner
-
4 ss solsikkeolje -
250 g rå cashewnøtter -
250 g mandler -
2 stilker friske curryblader -
0,5 ts chilipulver -
0,5 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
1 stk. finrevet skall lime
Slik gjør du
- Varm oljen i en vid stekepanne.
- Ha cashewnøtter og mandler i stekepannen og stek dem til de er gylne. Rør om hele tiden. Dryss over krydder når nøttene begynner å få farge.
- Løft nøttene ut av stekepannen og over på kjøkkenpapir. La dem renne av seg litt.
- Ha nøtter og krydder over i en bolle. Dryss over litt revet limeskall og server.
Curryblader får du i asiatiske matbutikker. Du kan også bytte ut curryblader med andre smaker. Prøv deg fram med alle slags typer nøtter og frø.