Ristede nøtter og mandler

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ristede, krydrede nøtter av alle slag serveres som snacks over hele verden. Aller best smaker de nok når de nytes i solnedgangen på en eksotisk sandstrand, med et duggende glass i den andre hånden, men du skal ikke se bort fra at de også kan vekke begeistring innenfor de norske grensene.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 ss solsikkeolje
  • 250 g rå cashewnøtter
  • 250 g mandler
  • 2 stilker friske curryblader
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 stk. finrevet skall lime

Slik gjør du

  1. Varm oljen i en vid stekepanne.
  2. Ha cashewnøtter og mandler i stekepannen og stek dem til de er gylne. Rør om hele tiden. Dryss over krydder når nøttene begynner å få farge.
  3. Løft nøttene ut av stekepannen og over på kjøkkenpapir. La dem renne av seg litt.
  4. Ha nøtter og krydder over i en bolle. Dryss over litt revet limeskall og server.
Curryblader får du i asiatiske matbutikker. Du kan også bytte ut curryblader med andre smaker. Prøv deg fram med alle slags typer nøtter og frø.