Reinsdyrskav yakiniku

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Yakiniku er det japanske ordet for å steke eller grille tynne skiver av kjøtt over høy varme. Vi bruker reinsdyrskav eller tynne skiver av reinsdyrstek, og lover en smaksopplevelse!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g reinsdyrskav
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. vårløk
  • 4 ss rapsolje
  • 4 ts sesamolje
  • 2 ts ristede sesamfrø
  • 2 poser boil in bag jasminris

Yakinikusaus

  • 1 dl japansk soyasaus
  • 4 ss tørr hvitvin eller Mirin
  • 4 ss brunt sukker
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 dl vann

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage sausen: bland sammen ingrediensene i en liten kjele og la den koke i 2-3 minutter. Sett til side i 5 minutter og sil gjennom en fin sil.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Kutt paprika og sjalottløk i tynne skiver.
  4. Mens risen koker: Varm halvparten av oljen i en stekepanne og stek løk og paprika til gyllent. Flytt over på en tallerken.
  5. Varm opp stekepannen på nytt med resten av oljen og sesamoljen. Stek reinsdyrskavet raskt til det endrer farge. Hell over sausen og la kjøttet surre i 2 minutter. Vend inn løk og paprika og la det hele bli gjennomvarmt. Dryss over finsnittet vårløk og ristede sesamfrø og server med den kokte risen.
For mer smak, bytt ut vannet i sausen med sake eller tørr sherry.

Mirin er en japansk risvintype som er en viktig ingrediens i japansk matlaging. Den har lavt alkoholinnhold og relativt høyt sukkerinnhold. Du kan finne Mirin i matbutikker med godt vareutvalg.