Reinsdyrkjøttboller

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige kjøttboller med reinsdyr og svin, perfekte som spennende tapasboller, i en tradisjonell kremet viltsaus eller i en mild tomatsaus sammen med pasta. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 3 ss margarin eller olje til steking
  • 500 g kjøttdeig av reinsdyr
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl melk
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Finhakk løk. Varm litt margarin i en stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Legg den over på en tallerken og avkjøl helt.
  2. Ha reinsdyrkjøttdeig og medisterdeig i en miksebolle og bland inn salt og krydder med maskin på lav hastighet, eller for hånd. Når deigen blir klebrig er den klar til å spes.
  3. Dryss over halvparten av potetmelet og arbeid det inn i farsen sammen med litt av melken. Fortsett å spe med melk, og tilsett etter hvert resten av potetmelet. Farsen er ferdig spedd når den er godt blandet og det er lett å forme små, fine kjøttboller som holder fasongen.
  4. Form små kjøttboller med hendene og legg dem på et bakepapir etter hvert.
  5. Varm en stekepanne og ha i litt margarin. Stek bollene gyllenbrune og legg dem etter hvert over i en ildfast form. Stek dem ferdig i stekeovnen på 150 °C i 10-15 minutter, eller til bollene er gjennomstekte.

Server kjøttbollene sammen med pasta eller som en egen rett på et tapasbord.