Reinsdyrtoast med pære og fiken

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Reinsdyrbiffer på en stor toast, eller bruschetta om du vil, er perfekt til en kveld for ekstra kos. En tradisjonell råvare i ny drakt.

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g flatbiff av reinsdyr i biffer
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Du trenger også:

  • 2 skiver brød (skåret på langs)
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 pk philadelphia kremost (á 300g)
  • 2 stk. pære
  • 3 stk. frisk fiken skåret i båter
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær tynne skiver brød på langs. Legg de store brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olje og sett brettet i stekeovn på 180 °C til har fått en fin gyllen farge og har blitt sprø. 

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun kjøttet i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. Hvil kjøttet i 5 minutter. 
  2. Smør kremost på de ristede brødskivene. 
  3. Bruk en skreller eller ostehøvel og skjær pære i tynne strimler. Legg strimlene på skivene med kremost. Legg også på fikenbåter.
  4. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på toastene. Dryss over bladpersille og nykvernet pepper.
  5. Del hver toast i fire og nyt.