Reinsdyr flatbiff med brunet løkpuré
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Flatbiff av rein er veldig mørt og smakfullt kjøtt som det er enkelt å lykkes med på kjøkkenet hjemme. Kjøttet har en naturlig sødme, som gjør at lett søtlig tilbehør ytterligere forhøyer smaksopplevelsen. Her med brunet løkpuré og aspargesbønner.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g flatbiff av reinsdyr -
2 ss smør til steking -
1 ts salt -
0,5 ts pepper
Brunet løkpuré:
-
6 stk. løk -
2 ss rapsolje -
2 dl kremfløte -
1 ts salt
Aspargesbønner:
-
5 dl vann -
3 ss salt -
150 g aspargesbønner -
3 ss smør -
2 stk. sjalottløk -
0,5 stk. sitron -
0,5 ts salt -
1 ts frisk persille
Slik gjør du
- Skrell løk, del den i to og skjær i tynne skiver på langs. Stek løken i en kjele med olje på middels varme. Rør i løken minst hvert andre minutt. Når løken er karamellisert og har fått en fin brun farge har du løken over i en foodprosessor. Ikke vask kjelen, for her skal du nå koke fløten.
- Ha fløte i kjelen, kok opp og sett til side. Kjør løken til en glatt puré og spe med fløte til en fin og fløyelsmyk konsistens. Smak til med salt.
- Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun flatbiffen i smør i en varm stekepanne til den får en gyllen farge, og legg den over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek til ønsket kjernetemperatur på 125 °C, tar ca. 20 minutter for medium stekt. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
Flatbiffen er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C.
- Vask og rens aspargesbønner, finhakk sjalottløk og persille. Kok opp vann og ha i salt. Legg i aspargesbønner og kok dem i ett minutt. Avkjøl dem raskt i iskaldt vann. Stek bønnene med sjalottløk i en stekepanne med smør på middels varme. Ha i sitronsaft, salt og hakket persille etter to minutter.