Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med brunet safransmør

Ravioli med brunet safransmør

Ingredienser

porsjoner

Pasta:

  • 250 g hvetemel durumhvete eller fint pastamel
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Fyll:

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 125 g ricotta
  • 20 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt

Brunet safransmør:

  • 50 g smør
  • 0,1 g safran
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1124 kcal
Fett 63 g
Protein 57 g
Karbohydrater 74 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse ravioliene er fylt med svinekjøtt, ricotta, salvie og karrikrydder. Utrolig gode som forrett eller en av flere småretter! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pasta:

  • 250 g hvetemel durumhvete eller fint pastamel
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts salt til koking

Fyll:

  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 125 g ricotta
  • 20 g parmesan
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts salt

Brunet safransmør:

  • 50 g smør
  • 0,1 g safran
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1124 kcal
Fett 63 g
Protein 57 g
Karbohydrater 74 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hjemmelaget pasta 3a
Hjemmelaget pasta 3b
Hjemmelaget pasta 3c
Hjemmelaget pasta 3d
Hjemmelaget pasta 3e
Hjemmelaget pasta 3f
Hjemmelaget pasta 3g
Hjemmelaget pasta 3h
Hjemmelaget ravioli 3i
Hjemmelaget ravioli 3j
Hjemmelaget ravioli 3l
Hjemmelaget ravioli 3m
Rester av pasta fra utstikking kan kokes og blandes med en saus, litt urtepesto eller smør. Perfekt som en liten venterett!

Server straks på varme tallerkener og dryss gjerne over litt nyrevet parmesan. 

Podcast-episode: Italienske favoritter

Podcast-episode: Ravioli – hjemmelaget pasta

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14225, server:MP-PRD-WEB12 16.05.2025 01:23:05