Ramsløksalt
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Når ramsløken står lysegrønn og duftende i vårsola er det bare å skynde seg ut med kurven for å sanke! Husk å velge de unge, lyse bladene for å unngå at smaken blir for sterk. Flaksaltet trekker til seg fargen i ramsløken, og når det tørkes får du et fantastisk aromatisk salt som kan brukes som smaksforsterker i alle slags retter.
Ingredienser
1 porsjoner
-
200 g friske blader av ramsløk -
500 g flaksalt -
0,5 dl nøytral nøytral olje
Slik gjør du
- Skyll og tørk ramsløkblader. Fjern de groveste stilkene. Ha dem i hurtigmikser med olje og kjør det til puré. Om det blir mye lange fibre i puréen, kan den siles.
Oljen gjør at saltet blir litt fuktig. Om du vil ha helt tørt salt uten olje, kan du lage puréen uten olje.
- bland flaksalt og ramsløkpuré i en bolle, og la det stå en stund.
- Forvarm stekeovnen til ca. 50 °C (varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett.
- Bre blandingen ut på stekebrettet og sett det midt i ovnen. Sett en tresleiv i ovnsdøren og la saltet tørke til all fuktighet er borte. snu forsiktig på saltet innimellom, og kontroller hvordan det utvikler seg. Tørketiden kan ta fra 1 til 7 timer. Du kan også senke temperaturen til ca. 40 °C og la saltet stå over natten.
- Hell saltet på tette glass og oppbevar tørt og mørkt.