Ramsløksalt

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Når ramsløken står lysegrønn og duftende i vårsola er det bare å skynde seg ut med kurven for å sanke! Husk å velge de unge, lyse bladene for å unngå at smaken blir for sterk. Flaksaltet trekker til seg fargen i ramsløken, og når det tørkes får du et fantastisk aromatisk salt som kan brukes som smaksforsterker i alle slags retter.

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g friske blader av ramsløk
  • 500 g flaksalt
  • 0,5 dl nøytral nøytral olje

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk ramsløkblader. Fjern de groveste stilkene. Ha dem i hurtigmikser med olje og kjør det til puré. Om det blir mye lange fibre i puréen, kan den siles.
    Oljen gjør at saltet blir litt fuktig. Om du vil ha helt tørt salt uten olje, kan du lage puréen uten olje.
  2. bland flaksalt og ramsløkpuré i en bolle, og la det stå en stund.
  3. Forvarm stekeovnen til ca. 50 °C (varmluft). Legg bakepapir på et stekebrett.
  4. Bre blandingen ut på stekebrettet og sett det midt i ovnen. Sett en tresleiv i ovnsdøren og la saltet tørke til all fuktighet er borte. snu forsiktig på saltet innimellom, og kontroller hvordan det utvikler seg. Tørketiden kan ta fra 1 til 7 timer. Du kan også senke temperaturen til ca. 40 °C og la saltet stå over natten.
  5. Hell saltet på tette glass og oppbevar tørt og mørkt.