Rabarbraterte med diplomatkrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Har du rabarbra i hagen, og lyst på en kakeutfordring? Da lager du rabarbraterte fylt med mandelkrem, rabarbrakompott og diplomatkrem. Lekker, god og imponerende! Kaken er satt sammen av Bakemesterskapets Martin Haub.
Ingredienser
16 porsjoner
Vaniljekrem:
-
1 stk. vaniljestang -
4 dl helmelk -
1 dl kremfløte -
4 stk. eggeplomme -
60 g sukker -
15 g maisenna -
15 g hvetemel
Rabarbrakompott:
-
500 g rabarbra -
200 g sukker -
25 g sitronsaft -
1 ts agar agar
Mandelkrem:
-
60 g romtemperert smør -
60 g mandelmel -
15 g hvetemel -
60 g sukker -
10 g mandelessens eller Amaretto -
1 stk. egg , pisket
Sirupskokt rabarbra:
-
500 g rabarbra -
150 g sukker -
2 dl vann
Mørdeig:
-
50 g romtemperert smør -
50 g melis -
125 g hvetemel -
1 stk. egg , pisket -
1 stk. egg til pensling -
2 ss brunt sukker -
2 ss grovkvernede mandler
Diplomatkrem:
-
1,5 stk. gelatinplater -
3 dl kremfløte -
30 g melis
Slik gjør du
Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.