Rabarbraketchup

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du mye rabarbra i hagen og leter etter nye måter å bruke den på? Prøv denne spennende "ketchupen" med rabarbra og jordbær - nydelig til grillmat og hvorfor ikke prøve den til ost?

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca 5 dl ferdig ketchup

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 2 dl jordbær
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 4 cm frisk ingefær i tynne skiver
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbraen godt og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter.
  2. Finhakk løk og rens og del jordbær.
  3. Bland rabarbra, løk, jordbær, ingefær, chili og hvitløk med eddik og vann i en gryte. Kok opp og la alt småkoke i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og kok videre i ca. 30 minutter, eller til det begynner å tykne.
  4. Klem massen gjennom en fin sil. Bruk en sleiv eller skje til å klemme ut så mye som mulig. ha massen tilbake ikjelen og kok den videre til ønsket konsistens (husk at den tykner litt når den blir kald!). mJuster smaken med salt, pepper og litt mer eddik ommødvendig. Hell på rene flasker og oppbevar mørkt og kaldt.

Rabarbraketchupen smaker godt til både grillmat og ost, og kan oppbevares i kjøleskap i minst tre måneder.