Quiche med spekeskinke
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag.
Ingredienser
porsjoner
Paibunn:
-
200 g hvetemel -
125 g smør -
2 ss vann
Fyll:
-
1 stk. grønn squash -
1 stk. rødløk -
6 stk. soltørkede tomater -
2 stk. vårløk -
100 g spekeskinke -
1 ss margarin til steking -
5 stk. egg -
2 dl melk -
1 dl kremfløte -
0,5 ts grovkvernet pepper -
100 g revet hvitost
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform (ca. 25 cm i diameter) og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Riv squash grovt, og press ut så mye vann du klarer. Finhakk rødløk, kutt soltørket tomat, vårløk og spekeskinke i mindre biter.
- Fres grønnsakene noen minutter i en varm stekepanne med smør eller margarin. Trekk pannen av platen og bland inn spekeskinke. Fordel fyllet i paiskallet.
- Visp raskt sammen egg, melk, fløte og pepper, og hell blandingen over fyllet.
- Dryss til slutt over ost.
- Sett paien på nederste rille og stek videre på 180 °C i 25-30 minutter, eller til paien har fått gyllen farge.
- Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.