Quiche med spekeskinke

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Quiche eller pai er deilig mat som kan varieres på mange måter, og som passer i de aller fleste sammenhenger. Den smaker best varm eller lun, men egner seg også kald, for eksempel til lunsj neste dag. 

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 200 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 1 stk. grønn squash
  • 1 stk. rødløk
  • 6 stk. soltørkede tomater
  • 2 stk. vårløk
  • 100 g spekeskinke
  • 1 ss margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 2 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform (ca. 25 cm i diameter) og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
  3. Riv squash grovt, og press ut så mye vann du klarer. Finhakk rødløk, kutt soltørket tomat, vårløk og spekeskinke i mindre biter.
  4. Fres grønnsakene noen minutter i en varm stekepanne med smør eller margarin. Trekk pannen av platen og bland inn spekeskinke. Fordel fyllet i paiskallet.
  5. Visp raskt sammen egg, melk, fløte og pepper, og hell blandingen over fyllet.
  6. Dryss til slutt over ost.
  7. Sett paien på nederste rille og stek videre på 180 °C i 25-30 minutter, eller til paien har fått gyllen farge.
  8. Pynt gjerne med friske urter og server med en god salat.