Quesadillas med grønnkål og gresskar
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Blir vi nordmenn noen gang lei av meksikansk mat? Denne saftige og smakfulle vegetariske quesadilla-varianten kan vi iallfall lage igjen og igjen.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g gresskar -
6 ss vann -
200 g grønnkål -
2 stk. vårløk -
1 ts rapsolje -
1 boks hermetiske svarte bønner ca 290g -
0,5 glass tacosaus eller salsa -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
4 stk. store hvetetortilla -
150 g revet ost -
2 ss hakket frisk gressløk -
1 stk. lime
Slik gjør du
- Skjær gresskar i 1x1 cm store terninger og kok dem møre i vann, dette tar ca. 10.minutter. Avkjøl dem.
- Fjern den grove stilken på grønnkålen og grovhakk bladene. Finhakk vårløk og stek den sammen med grønnkål i en varm stekepanne med olje til det er mykt, krydre med salt.
- Skyll bønner, la dem renne godt av seg og bland dem med grønnkål, gresskar og svarte bønner. Ha i tacosaus, salt og pepper.
- Fordel blandingen på halvparten av tortillalefsene. Dryss over ost og legg på de andre lefsene.
- Varm en stekepanne til middels varme. Ha de fylte lefsene forsiktig over i stekepannen (bruk for eksempel en skjærefjøl å løfte dem med).
- Stek quesadillas i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og osten har smeltet. Klem dem litt sammen under stekingen, så de «setter» seg ordentlig.
- Del quesadillas i «snipper» dryss over hakket gressløk. Server med lime og litt ekstra tacosaus.