Potetsalat med spinat og fetaost

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kokte poteter, fetaost, sukkererter, basilikum og kapers blandes med enkel sennepsdressing. Lag gjerne en stor porsjon, for den smaker enda bedre neste dag. Passer perfekt som tilbehør til grillmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g kokt potet
  • 150 g sukkererter
  • 150 g fetaost
  • 1 glass kapers
  • 200 g frisk spinat
  • 1 potte frisk basilikum

Sennepsdressing:

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene, gjerne når de er nykokt. Da er det enklere å få av skallet. Nykokte poteter må avkjøles før potetsalaten lages ferdig.
  2. Skjær poteter i biter, sukkererter i to på langs og fetaost i terninger. Bland med kapers, spinat og basilikumblader i en stor bolle.
  3.  Bland alle ingrediensene til sennepsdressingen i en bolle og visp med en vips til blandingen er samlet og homogen.
  4. Bland dressingen inn i de øvrige ingrediensene.
La salaten stå i kjøleskap i minst en halv time før den skal spises, slik at smaken får satt seg ordentlig. Salaten tåler godt å stå noen dager i kjøleskap.