Potet- og mandelkake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bak verdens mest saftige og gode mandelkake, og bruk samtidig opp de kokte potetene fra gårsdagens middag.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 100 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk. kokt potet (kalde)
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 150 g mandler eller hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Pisk mykt smør og sukker til det er hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert.
  2. Tilsett mel og bakepulver. Riv poteter og sitronskall fint på et rivjern og ha det i røren sammen med malte mandler. Vend alt sammen til en litt tykk røre.
  3. Hell den i en godt smurt kakeform som rommer 1 – 1 ½ liter. Sett formen nederst i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 1 time.

Server kaken for eksempel med vaniljekesam og strimlet sitronskall.