Potet- og mandelkake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Bak verdens mest saftige og gode mandelkake, og bruk samtidig opp de kokte potetene fra gårsdagens middag.
Ingredienser
8 porsjoner
-
100 g smør -
175 g sukker -
2 stk. egg -
3 ss hvetemel -
1 ts bakepulver -
3 stk. kokt potet (kalde) -
revet skall av
1 stk. sitron -
150 g mandler eller hasselnøtter
Slik gjør du
- Pisk mykt smør og sukker til det er hvitt. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert.
- Tilsett mel og bakepulver. Riv poteter og sitronskall fint på et rivjern og ha det i røren sammen med malte mandler. Vend alt sammen til en litt tykk røre.
- Hell den i en godt smurt kakeform som rommer 1 – 1 ½ liter. Sett formen nederst i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 1 time.
Server kaken for eksempel med vaniljekesam og strimlet sitronskall.