Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Posjert egg med linser

Posjert egg med linser

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. ferske, kalde egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 1 dl gule linser (tørre)
  • 2 stk. hakkede tomat uten innmat
  • 4 stk. strimlet vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. hakket gul paprika
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 12 g
Protein 14 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en lekker, lett og spennende rett som passer godt til lunsj eller som en liten kveldsrett.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. ferske, kalde egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 1 dl gule linser (tørre)
  • 2 stk. hakkede tomat uten innmat
  • 4 stk. strimlet vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. hakket gul paprika
  • saften av 1 stk. lime
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 222 kcal
Fett 12 g
Protein 14 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken. 
  2. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen! 
  3. Bland de varme, kokte linsene med resten av ingrediensene og bland godt. Fordel på tallerkener og legg et posjert egg på toppen. Drypp noen dråper olivenolje over til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Campaign Sound Cloud Block posjert egg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB13 16.10.2024 09:56:02