Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Plommekake

Plommekake

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme (kan utelates)
  • ca. 300 g plomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 200 kcal
Fett 10 g
Protein 4 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norske plommer har en kort og intens sesong, ofte bare noen få uker. Da er det bare å fråtse!  Plommene er fantastisk søte og saftige, og er supre å bruke i en saftig formkake. Kaken er nydelig i seg selv, men blir enda bedre om den får selskap av en kule vaniljeis eller litt vispet krem. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme (kan utelates)
  • ca. 300 g plomme
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 200 kcal
Fett 10 g
Protein 4 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

  1. Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg.
  2. Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme inn i smørkremen og bland godt.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform springform (ca. 24 cm) og smør kanten godt. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  4. Del plommene i to med en skarp kniv og vipp ut steinen. Legg plommene i et fint mønster på kaken og dytt dem litt ned i røra.
  5. Dryss over hakkede mandler.
  6. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
  7. Server gjerne kaken lun med vaniljeis, krem eller en klatt rømme.
Tips: denne kaken kan også lages med fersken, nektariner eller aprikos.
 
Plommekake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 14.12.2024 12:28:02