Plommekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Norske plommer har en kort og intens sesong, ofte bare noen få uker. Da er det bare å fråtse! Plommene er fantastisk søte og saftige, og er supre å bruke i en saftig formkake. Kaken er nydelig i seg selv, men blir enda bedre om den får selskap av en kule vaniljeis eller litt vispet krem.
Ingredienser
16 porsjoner
-
150 g mykt smør -
200 g sukker -
4 stk. egg -
250 g hvetemel -
1,5 ts bakepulver -
1,5 ts vaniljesukker -
1 ts malt kardemomme (kan utelates) -
ca.
300 g plomme
Slik gjør du
- Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg.
- Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme inn i smørkremen og bland godt.
- Legg bakepapir i bunnen av en springform springform (ca. 24 cm) og smør kanten godt. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
- Del plommene i to med en skarp kniv og vipp ut steinen. Legg plommene i et fint mønster på kaken og dytt dem litt ned i røra.
- Dryss over hakkede mandler.
- Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
- Server gjerne kaken lun med vaniljeis, krem eller en klatt rømme.
Tips: denne kaken kan også lages med fersken, nektariner eller aprikos.