Plommekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Norske plommer har en kort og intens sesong, ofte bare noen få uker. Da er det bare å fråtse!  Plommene er fantastisk søte og saftige, og er supre å bruke i en saftig formkake. Kaken er nydelig i seg selv, men blir enda bedre om den får selskap av en kule vaniljeis eller litt vispet krem. 

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g mykt smør
  • 200 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 250 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme (kan utelates)
  • ca. 300 g plomme

Slik gjør du

  1. Visp smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp godt mellom hvert egg.
  2. Sikt hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme inn i smørkremen og bland godt.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform springform (ca. 24 cm) og smør kanten godt. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  4. Del plommene i to med en skarp kniv og vipp ut steinen. Legg plommene i et fint mønster på kaken og dytt dem litt ned i røra.
  5. Dryss over hakkede mandler.
  6. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
  7. Server gjerne kaken lun med vaniljeis, krem eller en klatt rømme.
Tips: denne kaken kan også lages med fersken, nektariner eller aprikos.