Pizza i jernpanne

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

La den gamle støpejernsstekepannen komme til heder og verdighet igjen som pizzaform! Pizzaen blir enda litt bedre om den får steke i jernpanne!

Ingredienser

porsjoner
 • 3 dl vann
 • 0,5 pk fersk gjær
 • 2 ss nøytral olje
 • 0,5 ts salt
 • 7 dl ca hvetemel
 • 2 dl tomatsaus
 • 1 stk. rødløk
 • 0,5 ts chiliflakes
 • 100 g revet ost
 • 100 g kokt skinke eller spekeskinke

Slik gjør du

1.      Lag pizzadeig: Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

2.      Del deigen i fire like store emner (ca 200-250 g) og trill til boller. La dem etterheve i ca 20 minutter under et fuktig klede.

3.      Forvarm stekeovnen til den høyest mulige temperatur. Sett en rist midt i ovnen. Varm støpejernspannen på komfyren og la den bli ordentlig varm (begynner det å ryke av pannen, kan du senke varmen litt).

4.      Strø litt hvetemel på benken og kjevle ut en og en pizzabunn til de har samme størrelse som stekepannen. Du kan også bruke hendene til å klemme og forme bunnen til riktig størrelse.

5.      Ha på pizzasaus og dryss på rød løk, chiliflak og ost. Bruk en bred stekespade eller pizzaspade og løft pizzaen over i støpejernspannen.

6.      Løft stekepannen inn i ovnen og stek pizzaen til den har hevet seg og har fått fin farge! Pass på, det går fort!

7.      Bruk grytekluter og løft stekepannen ut av stekeovnen. La pizzaen gli over på en tallerken, og fortsett med neste pizza på

 1.  Rør gjær ut i fingervarmt vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
 2. Del deigen i fire like store emner (ca 200-250 g) og trill til boller. La dem etterheve i ca 20 minutter under et fuktig klede.
 3. Forvarm stekeovnen til den høyest mulige temperatur. Sett en rist midt i ovnen. Varm støpejernspannen på komfyren og la den bli ordentlig varm (begynner det å ryke av pannen, kan du senke varmen litt).
 4. Strø litt hvetemel på benken og kjevle ut en og en pizzabunn til de har samme størrelse som stekepannen. Du kan også bruke hendene til å klemme og forme bunnen til riktig størrelse.
 5. Ha på pizzasaus og dryss på rød løk, chiliflak og ost. Bruk en bred stekespade eller pizzaspade og løft pizzaen over i støpejernspannen.
 6. Løft stekepannen inn i ovnen og stek pizzaen til den har hevet seg og har fått fin farge! Pass på, det går fort!
 7. Bruk grytekluter og løft stekepannen ut av stekeovnen. La pizzaen gli over på en tallerken, og fortsett med neste pizza på samme måte.