Pizza i jernpanne
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
La den gamle støpejernsstekepannen komme til heder og verdighet igjen som pizzaform! Pizzaen blir enda litt bedre om den får steke i jernpanne!
Ingredienser
porsjoner
-
3 dl vann -
0,5 pk fersk gjær -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
7 dl ca hvetemel -
2 dl tomatsaus -
1 stk. rødløk -
0,5 ts chiliflakes -
100 g revet ost -
100 g kokt skinke eller spekeskinke
Slik gjør du
- Rør gjær ut i fingervarmt vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
- Del deigen i fire like store emner (ca 200-250 g) og trill til boller. La dem etterheve i ca 20 minutter under et fuktig klede.
- Forvarm stekeovnen til den høyest mulige temperatur. Sett en rist midt i ovnen. Varm støpejernspannen på komfyren og la den bli ordentlig varm (begynner det å ryke av pannen, kan du senke varmen litt).
- Strø litt hvetemel på benken og kjevle ut en og en pizzabunn til de har samme størrelse som stekepannen. Du kan også bruke hendene til å klemme og forme bunnen til riktig størrelse.
- Ha på pizzasaus og dryss på rød løk, chiliflak og ost. Bruk en bred stekespade eller pizzaspade og løft pizzaen over i støpejernspannen.
- Løft stekepannen inn i ovnen og stek pizzaen til den har hevet seg og har fått fin farge! Pass på, det går fort!
- Bruk grytekluter og løft stekepannen ut av stekeovnen. La pizzaen gli over på en tallerken, og fortsett med neste pizza på samme måte.